Сьогодні: Ср, 08-05-2024    23:03:49
Житомир » Новини » Спорт » 2020 » Сентябрь » 21 » 08:54:40 оновлено: 09:02:40

Футболісти житомирського «Полісся» привезли з Херсона перемогу: огляд матчу

21-09-2020, 09:02:40 528 Коментарі 0 Читать на русском

Футболісти житомирського «Полісся» привезли з Херсона перемогу: огляд матчу
В рамках 3-го туру Першої ліги житомирське "Полісся" поїхало у Херсон на матч проти місцевого ФК "Кристал". Матч очікувався з інтересом, адже команди – новачки Першої ліги і в минулому сезоні були на других місцях у своїх групах.

Як повідомляє Sportarena, cуперники в більшості сезонів грали в різних дивізіях і не так часто перетиналися між собою, хоча дещо їх все-таки ріднило. Наприклад особистість головного тренера "Кристала" – Хавров свого часу очолював "Полісся" і допоміг команді вистояти в важливому сезоні після повернення в ПФЛ, по суті, вивів житомирян із затяжного гроггі, який погрожував останнім місцем і, може, навіть втратою професійного статусу. Разом з ним в херсонській команді грають і кілька екс-футболістів "Полісся" – наприклад, Жовтюк і Терзі. А гості привезли вихованця херсонського футболу Бринько.

До речі, цей активний правий захисник був, напевно, найкращим гравцем першого тайму – і в атаку охоче ходив, і в обороні встигав (справлявся, в тому числі, з Гливим і Барладимом, який зміщувався до нього). Взагалі, оборона в цій грі на голову перевершувала атаку – в обох командах. Небезпечних моментів за перший тайм не було в принципі, а херсонці, які володіли на правах господарів "територіальною перевагою", більше загрожували воротам Маханькова дальніми ударами. Та й ті – від Гливого і Терзі з гри, а також Семеніни зі штрафного – були неточними. Всі надії були на другий тайм.

І він виправдав їх – на 58-й хвилині уболівальники підбадьорилися після першого удару в площину воріт (це Гливий з другого темпу розім’яв заснувшого Маханькова), а в відповідь вийшовший на заміну Галенко зачепився на повному ходу за виставлену ногу Жовтюк, підсумком чого стала жовта картка і дійсно небезпечний штрафний метрах в 20-ти трохи правіше воріт. Власюк припечатав стінку.

З трибун зазвучало: "Додайте гравцям зарплату, щоб забігали!". Коментатори підтравили – "грають без вогника в очах". І ось вам 66-я хвилина – Гливий, отримавши пас з глибини поля, на виконання пробив метрів з 25-ти і влучив у поперечину! Хлопець, справно забивав у двох попередніх турах відмінними ударами, був дуже близький до того, щоб і зараз винагородити фанатів за очікування.

А ось "Поліссю" це вдалося. Уже згадуваний Бринько вирізав хорошу подачу з правого флангу, на яку встиг Трояновський – 0:1. Хлопець, якого Шищенко випустив на заміну, виправдав свою появу на полі.

Чотири очки після двох турів у житомирян – дебют Шищенко та "Полісся" визнаємо успішним. 
 


Man of the Match: Олександр Бринько (Полісся)

Зіграв на малій батьківщині дуже яскраво, ставши співавтором переможного голу і найактивнішим гравцем гостей. Присутні на матчі рідні люди надихнули!
 

Кристал (Херсон) – Полісся (Житомир) – 0:1
Гол: Трояновський, 86


Кристал (стартовий склад): Герасименко, Чернишов, Жовтюк, Малиш, Лаптєв (Крутін, 50), Терзі, Цой © (Кучер, 67), Семенина (Бондаренко, 87), Цибульський (Мартян, 78), Гливий, Барладим (Головкін, 72). Запасні: Восконян, Барський, Бородай, Клюєв. Головний тренер: Едуард Хавров.

Полісся (стартовий склад): Маханьков, Бринько (Жук, 88), Швець, Прокопчук, Власюк, Чернецький, Гавриленко, Даудов (Савошко, 67), Понедєльнік (Галенков, 46), Повалій (Трояновський, 46), Галенко © (Тимошенко , 90). Запасні: Яшков, Шевченко, Тарануха. Головний тренер: Сергій Шищенко.


Тегі: Перша ліга, ПФЛ, футбол, ФК Полісся
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: