Сьогодні: Пн, 25-11-2024    08:09:33
Головна » Публікації » Інтернет

Незвичайні рецепти кави для морозних зимових днів


Незвичайні рецепти кави для морозних зимових днів

Протягом зимових морозних днів саме час почати балувати себе смачною і незвичайною кавою. Нові поєднання, способи приготування, рецептури - все це здатне відкрити «двері» в раніше незвідані місця смакових комбінацій. Якщо класичний рецепт латте, капучино, американо або еспрессо вас більше не вражає - рекомендуємо взяти на замітку кілька вдалих зимових рецептур. Вони чудово підійдуть як для повсякденного приготування, так і на свята.

 

Незвичайні рецептури зимової кави

Зазвичай рецепти кави в основі складаються з натуральних кавових зерен, які гармонійно обіграються тими чи іншими додатковими компонентами. Щоб напій вийшов смачний і ароматний, рекомендуємо добре вибирати склад, уникаючи купажів зі штучними добавками. Завдяки натуральній і якісній сировині приготування латте, капучино, американо або еспрессо виправдає ваші очікування. На виході ви отримаєте корисний і приємний на смак напій, який дозволить повною мірою відчути прекрасну зимову пору року.

З какао

Перед початком приготування підготуйте:

  • какао — 2 ч.л.;
  • вода — 200 мл;
  • натуральна кава — 4 ст. л.;
  • кориця — половина палички;
  • цукор — за смаком.


Приготуйте каву, з'єднавши подрібнені зерна з какао. Готовий напій процідіть в чашку, потім додайте корицю і цукор. Як декор можна використовувати вершки, шоколад або печиво. На смак кава нагадує різдвяний пряник з характерним присмаком кориці.

З вершками

Перед приготуванням підготуйте:

  • вершки — 3 ст.л.;
  • подрібнена кава — 4 ст.л.;
  • вода — 150-200 мл;
  • шоколад — 30 г;
  • пісочне печиво — 3 шт.;
  • морозиво — 1 кулька;
  • цукор — за смаком.


Приготуйте класичний американо. У чашку покладіть кульку морозива, і вилийте готовий напій, проціджуючи через сито. Як декор використовуйте вершки, шоколад і крихту печива. Така кава має виражену вершкову ноту з легкою кавовою гірчинкою.

Раф

Перед приготуванням підготуйте:

  • суміш подрібнених в крихту пряників — 7 г;
  • мед — 10 г;
  • житнє квасне сусло — 0,5 ч.л.;
  • кава міцна — 50 мл.;
  • молоко і вершки — по 120 мл.


У процесі приготування всі інгредієнти з'єднайте в одній чаші й добре збийте до утворення піни. Далі напій перелийте в чашку і прикрасите карамеллю, прянощами або шоколадом. Таку каву неможливо порівняти з чим-небудь. Перший ковток нагадає класичні ноти, але варто йому почати розкриватися - зовсім інші відчуття.

Приготування кави можна здійснювати як за суто класичними рецептурами, так і впроваджувати нові рішення. Кожен раз дотримуючись балансу компонентів, ви можете самі створювати цікаві смакові комбінації.


16-01-2021 1636
Комментариев: 0
avatar

Читайте також: