Суші з низьким вмістом жиру, але з високим вмістом білка, вуглеводів, вітамінів і омега - кислот є не тільки одним з найбільш корисних страв у всьому світі, але і має ніжний смак, з яким можуть зрівнятися лише одиниці кухні.
Замовити роли київ ви можете на сайті.
Коли майстер використовує багаторічний досвід і тепло своїх рук для створення ідеального балансу текстур і смаків, народжується кулінарний скарб. Якщо ви новачок в суші або погано розбираєтеся в японських делікатесах, ось кілька фактів, які вам буде цікаво дізнатися.
Спочатку рис для суші не їли
Рис був обгорнутий навколо риби, щоб допомогти в процесі створення унікального кислого смаку. Після завершення процесу ферментації рис викидали і вживали тільки рибу. Рис також допомагав зберегти рибу, захищаючи її від мух і гниття. Сьогодні приготування рису з оцтом вважається таким же важливим, як і приготування самої риби.
Суші було дешевим фастфудом
Були часи, коли суші не вважалися делікатесом в ресторанах високої кухні, а були дешевою швидкої закускою, яку можна було їсти руками під час театральної вистави. Під час Другої світової війни в спробі поліпшити санітарні умови, кіоски с суші були закриті. І статус їжі змінився: вона стало повноцінним обідом, кулінарним мистецтвом, отримало визнання на найвищому рівні.
Ось кілька порад і правил поїдання суші (зазвичай застосовуються в справжніх суші-ресторанах):
- Не наносіть надмірну кількість духів, коли йдете в ресторан їсти суші, через те, що вони забивають тонкий смак страви.
- Всупереч поширеній думці, суші можна їсти руками або паличками для їжі - і те, і інше чудово, крім сашимі - для них використовуються тільки палички для їжі.
- Щоб не вбити смак суші, не варто поливати рис соєвим соусом. Візьміть суші, умочіть приблизно одну третину або половину риби в соєвий соус, і відчуєте справжнє задоволення від їжі.
- Хоча правильного порядку вживання суші немає, зазвичай рекомендується починати з риби з легким смаком (з білою м'якоттю, такої як камбала або окунь), перш ніж переходити до більш сильних смаків, таких як тунець і морський їжак.
- З'їжте суші за один раз, щоб насолодитися гармонійним смаком рису і інгредієнтів. Якщо у вас не виходить, попросіть майстра покласти менше рису. Але не їжте окремо рибу і рис.
- Навіть, якщо у вас нема потреби поспішати, краще за все їсти суші відразу після подачі, особливо якщо в страву додали морські водорості.