Сьогодні: Пт, 26-04-2024    02:04:11
Житомир » Новини » Влада » 2022 » Февраль » 17 » 14:19:14

Житомирський нардеп Сергій Кузьміних ігнорує судові засідання - Вищий антикорупційний суд

17-02-2022, 14:19:14 276 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський нардеп Сергій Кузьміних ігнорує судові засідання - Вищий антикорупційний суд
Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Кузьміних та представники його захисту у середу, 16 лютого, не прийшли до Вищого антикорупційного суду на обрання запобіжного заходу. Про це повідомляє "Суспільне".

В суді вже було засідання про арешт майна, а 16 лютого мало бути засідання про обрання запобіжного заходу.
 

"У нього є "прекрасний" захист, яка проводить втікацькі дії, тобто вона кожного разу розповідає що її неправильно поінформували, і ще якісь історії а час просто спливає. Наскільки я знаю, сьогодні (16 лютого — ред.) була та самісінька історія яку ми вже всі бачили. Засідання ще поки не призначено", — розповіла Олеся Чемерис, речниця ВАКС.


За її словами, прокурор просить застосувати привід.
 

"Насправді правосуддя має право застосовувати привід, коли системно ігноруються нормальні повістки або нормальне інформування про засідання і без пояснень і, власне, без причин", — пояснила речниця.


Вона також розповіла, що захист подав клопотання про відвід основного слідчого судді. Його розглядав інший слідчий суддя.
 

"І оскільки сторона захисту не навела достатньо аргументів, чого вона хоче відводу, і навіть не з’явилася на це засідання, тобто ні адвокат, ні підозрюваний не були присутні під час слухання цього клопотання про відвід, то відповідно слідчий суддя його не задовольнив", — пояснила Олеся Чемерис.

 

Обрання запобіжного заходу


Обирати запобіжний захід депутату мали ще 7 лютого, проте засідання перенесли на ранок 8 лютого. Суд не зміг підтвердити особу підозрюваного. 

8 лютого Кузьміних поїхав до Житомира по паспорт і, за словами адвокатки, не встиг повернутися на засідання суду. Суд оголосив перерву і Кузьміних все-таки встиг на засідання.

Ввечері 8 лютого ВАКС теж не обрав запобіжний захід депутату. Засідання постійно відкладаються.
 

Справа Кузьміних


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

За інформацією НАБУ, народний депутат отримав 30-ти відсотковий відкат за допомогу в укладанні контрактів між приватною компанією та другою міською лікарнею Житомира.

3 лютого Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України Сергія Кузьміних.

Тегі: суд, нардеп, Кузьміних
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: