Бажано використовувати моцарелу. Це м'який сорт сиру, який при плавленні розтікається по піці. Завдяки цьому виходить ніжне, соковите блюдо, що тане в роті. А ось тверді сири не підходять. Хоч вони мають терпким присмаком, плавляться вони погано. Використовувати їх можна, але лише з моцарелою.
Багато готують піцу в електричних духовках. Щоб отримати смачну страву, краще робити це печі. Підійде подова з натуральним каменем. В даному випадку виходить закуска з хрусткою скоринкою і м'якою серединою. Такі страви подобаються всім.
Переважно вибирати італійську борошно. Це основний продукт піци. Блюдо виходить повітряним, якщо вибирати борошно з м'яких сортів пшениці з рівнем помелу 00. Допускається використання тесту з міксу. У нього входить пшеничне, рисове, вівсяне борошно. Таке тісто теж виходить смачним.
Піцу готують з:
Але використовується один важливий секрет приготування смачної закуски. Тісто має дозрівати 24-48 годин. Тоді воно виходить пишним і ніжним, а значить, сподобається всім. Саме цього секрету дотримуються в піцеріях.
Щоб приготувати піцу, потрібна томатна паста. Не варто замінювати її на кетчуп. Завдяки томатній пасті виходить насичений смак. Головне, слід вибирати натуральний продукт.
Думки щодо технології приготування різні. Багато хто вважає, що спочатку випікається тестова основа, а потім потрібно додавати начинку. Але найкраще випікати все блюдо. Тоді сир буде тягнуться, а начинка буде набагато смачніше. В кінці додається лише зелень.
Випікати блюдо краще при високих температурах. Смачна піца виходить в печі. Температура там повинна бути 280 градусів. Головне, тримати її там потрібно до готовності. Тоді виходить хрустка, соковита піца.
Це основні секрети приготування смачної й ароматної страви, які використовуються фахівцями в ресторанах і кафе. Завдяки їм отримати приємну піцу можна і в домашніх умовах. Приготування ідеальної закуски вимагає досвіду, то з додатком зусиль виходить відмінний результат.