Італійська кухня відрізняється від інших національних кухонь дивовижним різноманіттям страв. Це пояснюється історичним розвитком Італії: у якості єдиної держави вона існує не так давно. Кожна провінція береже свою історію, традиції.
Сьогодні Італійський стиль присутній не тільки в шикарних ресторанах Origami, Barlotti, Дона Маргарита, де можна замовити піцу у Львові, а й в домах звичайних господинь, що підкреслює величезну популярність середземноморської кухні.
Своїм незабутнім ароматом, підсмаженою скоринкою та соковитою начинкою піца завоювала шанувальників у всьому світі. Секрет її привабливості криється в простоті приготування, різноманітті рецептів, начинок на будь-який смак та поживній цінності.
Вперше традиція запікати на пласті тіста оливки, часник, цибулю та сир з'явилась у грецьких солдатів під час воєнних походів. Італійці вдосконалили рецепт страви, відкрили перші у світі піцерії. У 1905 році вперше відчинила двері для гурманів піцерія у Нью-Йорку.
Піца зможе виступити в якості ситного обіду або вечері, стане гідною прикрасою святкового столу. Можливість самостійно приготувати піцу в мультиварці робить страву більш доступною. Навіть недосвідчена господиня впорається з цим завданням, а результат перевершить очікування.
Процес приготування страви таким способом дещо відрізняється від запікання в духовці, тому треба придержуватись основних правил:
На питання: як зробити піцу в мультиварці у кожної господині буде своя відповідь. Існує безліч варіантів та різноманіття інгредієнтів, що дає можливість експериментувати. Навчившись готувати випічку за допомогою мультиварки ви зможете частіше балувати домочадців, а ваші гості будуть розпитувати подробиці та таємниці приготування.
Сучасний ритм життя залишає зовсім обмаль часу для приготування повноцінного обіду або вечері. Але завжди є вихід - рецепт піци в мультиварці стане паличкою-виручалочкою у різних життєвих ситуаціях. За декілька хвилин можна приготувати смачну, поживну страву та ще й заощадити.
Для того щоб якісно приготувати піцу в мультиварці треба чітко придержуватись наступних рекомендацій:
В глибокій мисці змішуємо яйце, просіяне борошно. Потім додаємо трохи солі та 100 мл майонезу, вимішуємо тісто до однорідної маси.
Наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинної олії, включаємо режим "Випічка" на 15 хвилин.
Перекладаємо тісто в чашу, змащуємо томатною постою, зверху викладаємо порізані кружальцями сосиски, наносимо майонез із зеленню. На завершення додаємо натертий сир.
Закриваємо кришку, випікаємо до готовності.
Піца приготована за цим простим рецептом пухленька, м'яка, повітряно-легка. Адже секрет приготування смачної піци саме в тісті.
Кефір, майонез, яйця змішуємо, добре збиваємо.
Висипаємо розпушувач та спеції, ретельно змішуємо.
Поступово підсипаємо борошно, замішуємо не сильно густе тісто.
На застелену пергаментом чашу мультиварки викладаємо готове тісто. Зверху рівномірно розподіляємо начинку (дрібно порізані морепродукти та помідор), потім додаємо оливки, спеції, сіль, порізаний скибочками сир, поливаємо оливковою олією.
Випікаємо піцу в режимі "Випічка" 30 хвилин під кришкою.
Італійська піца - це безліч варіантів приготування тіста, комбінування компонентів начинки. Рецепт піци зі своєю "ізюминкою" повинен бути в арсеналі кожної господині.
В розтоплене вершкове масло кімнатної температури додаємо сметану, розмішуємо.
Поступово підсипаємо просіяне борошно, ретельно вимішуємо тісто, залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.
Для начинки нарізаємо шинку, цибулю, зелень, помідори, натираємо на терці сир. Це один з варіантів начинки, вона може бути любою.
Охолоджене тісто ділимо на три частини ( цей рецепт розрахований на три невеликі піци). Зверху змащуємо кетчупом та майонезом, викладаємо начинку, посипаємо тертим сиром.
Закрийте кришку, випікайте піцу в режимі "Випічка" 40 хвилин.
Після вимкнення мультиварки не відкривайте кришку ще 15-20 хвилин. Перекладіть готову піцу на тарілку.
Смачного!